Natuurlijkfiguurlijk

Droge comedie in een alledaags jasje

Badmeesters

Is watertrappelen leuk? Hoe red je een mede-festivalganger? En wat kun je allemaal doen met een rubberen mat? Badmeesters Henk & Wim geven een interactieve cursus ‘veilig zwemmen’, waarin ze laten zien wanneer je niet, maar vooral wanneer je wél in paniek moet raken. Je komt erachter wat de plezieren en de gevaren zijn van het meertje, en je leert de basis van een veilige zwemervaring tijdens je festival. Maar: veiligheid boven alles!

Badmeesters Henk en Wim gaven op Wildeburg festival deze cursus aan honderden feestvierende festivalgangers en redde daarmee ongetwijfeld tientallen levens. Festivalgangers kunnen zeer onverstandig omgaan met opblaasartikelen alsmede met de zon, drankgebruik in het water, en niet het allerminst: elkaar. Er werd veel gefeest en geborreld en dan is het uiteraard zeer belangrijk dat er deskundige gediplomeerde zweminstructeurs aanwezig zijn, dus in de vorm van gediplomeerde badmeesters Henk en Wim.

Henk specialiseerde zich in de techniek achter de ‘paniekduik’ en schreef daar ook een boek over, tegenwoordig is hij bezig met de ontwikkeling van de ‘blinde paniek duik’ die plaatsvind voordat een eventueel noodlottig ongeval eventueel kan gaan gebeuren.

Wim specialiseerde zich op het gebied van drijfhulpmiddelen waaronder opblaasmaterialen en rubberen matten. Hij maakte een risico inventarisatie en ontwikkelde een risicotabel dat leidde tot een veiligheidsclassificatie waarbij hij diverse opblaasartikelen scoorde op veiligheidsniveau. Daarna ontwikkelde hij een training waarbij hij het gebruik en risico’s per drijfwaar (zowel opblaas als foam) onder de aandacht van zijn cursisten bracht.

Henk en Wim geloven heilig in de 3 V’s:

Veiligheid
Focus
Voorzichtige lol

Het motto van de badmeesters is: Veiligheid boven alles!

Henk en Wim raden overigens sterk de website van hun collega’s Bram en Kees aan, die via in het kader van een projectdag: ‘veilig zwemmen in schone natuurgebieden’ een samenwerkingsverband tussen staatsbosbeheer en de bond voor badinstructeurs elkaar hebben leren kennen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Natuurlijkfiguurlijk

Thema door Anders Norén