Natuurlijkfiguurlijk

Droge comedie in een alledaags jasje

Sprookjesbos BV

Sprookjesbos BV

Kabouter en Elf maken zich in sprookjesbos BV klaar voor een grote act die zij gaan opvoeren voor de bruiloft van Assepoester en de Prins. Maar waar blijft de Gelaarsde Kat toch?
Gelukkig is daar Wolf.

Een 20 minuten durende voorstelling over zowel kikkers als zwavelstokjes, klevende zwanen als paddenstoelen, netelzeep als vliegende tapijten. Maar vooral een voorstelling over de problemen van alledag.

En ze leefden nog lang en gelukkig.

Sprookjesbos BV Elf en Kabouter

Sprookjesbos BV Elf en Kabouter

Sprookjesbos BV Kabouter, Elf en Wolf

Sprookjesbos BV Kabouter, Elf en Wolf

Elf studeerde kruidenkunst aan de academie voor Elven en Trollen en is een aantal jaren werkzaam geweest als kruidkundige bij het instituut voor bos, milieu en blakende gezondheid. Pas daarna ging Elf zich richtten op haar carrière als actrice waarvoor ze diverse trainingen volgde bij de beroemde Tita tovenaar. ze werd bekend door haar terugkerende verschijning in de commercials voor Lembas. Ze vormde samen met Kabouter en de gelaarsde kat de toneelgroep: ‘zwaan kleef aan’.

Kabouter richtte zich al van jongs af aan op zijn toneelcarrière, en was na zijn afstuderen aan de toneelschool voor kabouters en gnomen meteen onderdeel van ‘Toneelgroep Sprookjesbos’. Nadat deze groep ophield te bestaan is hij solo verder gegaan. Naast zijn brede oeuvre als acteur is hij ook bekend door het genootschap van Trotse Kabouters, waar hij mede- oprichter van is. Hij richtte samen met Elf en de Gelaarde Kat de toneelgroep ‘zwaan kleef aan’ op, waarmee het drietal regelmatig speelt door het hele sprookjesbos en soms daarbuiten.

Wolf hoort eigenlijk niet meer bij toneelgroep ‘Zwaan kleef aan’ . Hij is wel zo nu en dan betrokken geweest bij projecten van Kabouter, Elf en de Gelaarsde Kat en was weliswaar (min of meer per ongeluk) wel betrokken bij de oprichting van ‘zwaan kleef aan’ maar wegens zijn fysieke obstakels en milde vorm van hypochondrie was Wolf vaak verhinderd en daardoor helaas genoodzaakt om toneelgroep ‘zwaan kleef aan’ te verlaten.

Kabouter, Elf, de Gelaarsde Kat en Wolf raadden aan een kijkje te nemen op de website van hun vrienden boswachters van staatsbosbeheer Bram en Kees

© 2024 Natuurlijkfiguurlijk

Thema door Anders Norén